ДВА ПРОЈЕКТА ПАЛИЛУЛЕ УЗ ПОДРШКУ ЛЕДИБ ПРОГРАМА
19.08.2011

У оквиру другог позива за развојне пројекте општина, ЛЕДИБ Програм је подржао 2 пројекта Градске општине Палилула: „Формирање Пројектног центра Градске општине Палилула” и „Успостављање синергијског дијалога између српских и бугарских  предузетника/МСП и професионалних организација како би се развила одржива размена искустава“. Овим поводом одржана је конференција за новинаре у сали Медијацентра-Ниш. О планираним активностима и значају ових пројеката за општину Палилула говорили су: проф.др Игор Новаковић, председник ГО Палилула, Carsten Lund, LEDIB programme Director, Бобан Микић, Општински координатор ЛЕДИБ Програма и члан Већа ГО Палилула.

Пројекат „Формирање Пројектног центра Градске општине Палилула”, по речима менаџера пројекта, Милана Николића омогућиће пружање услуга сектору МСПП која послују на територији Градске општине  Палилула у области стратешког планирања и аплицирања и управљања пројектима, код већ постојећих ЕУ фондова и осталих страних и домаћих инвеститора, чија су средства намењена управо развоју сектора МСПП. Услуге које ће сектору МСПП пружати Пројектни центар прате нове трендове у пословању и помоћи ће привредним субјектима да унапреде своје пословање. Такође, кроз помоћ у изради стратешких докумената и аплицирању код фондова, сектору МСПП ће бити доступнија средства неопходна за развој и унапређење пословања.

Менаџер другог пројекта: „Успостављање синергијског дијалога између српских и  бугарских  предузетника/МСП и професионалних организација како би се развила одржива размена искустава“, Љубиша Јаковљевић, истиче да значај пројекта се огледа у успешној промоцији МСПП сектора са територије ГО Палилула  на тржишту ЕУ, као и у могућности успостављања пословних контаката и размене искустава са бројним потенцијалним партнерима у иностранству. На тај начин, по речима би се створиле могућности за склапање одговарајућих пословних аранжмана и развијање техничке сарадње, што би у крајњем резултирало повећањем профитабилности целокупног МСПП сектора који послује на територији   Градске општине  Палилула.

Програм локалног економског развоја на Балкану – ЛЕДИБ, Краљевине Данске, има за циљ подршку локалном економском развоју са фокусом на развој сектора малих и средњих предузећа и предузетништва (МСПП).